Podrobně o dopravě po kliknutí zde.

BLOG


Dálnici uzavřel požár nákladního auta

Autor: Mgr. Alena Marešová   |   Kategorie: Zásahy HZS PK (zdroj:www.hzscr.cz)


Kvůli nehodě a následném požáru nákladního vozidla převážejícího propanbutanové a acetylenové lahve se úplně zastavil provoz na dálnici D5 v úseku Šlovice - Černice. Jednotky na místě stále ochlazují acetylenové láhve. Zásah se zřejmě protáhne do večerních hodin.

 

Po nehodě začalo vozidlo hořet a následně se ozvalo několik výbuchů PB lahví

letecke_snimky_5.jpg

Další fotografie v galerii . Autorem leteckých snímků je Zdeněk Šusťáček. 


 Nehoda nákladního vozidla byla na operační středisko ohlášena v pondělí 2. května 2011 v 7.27 hodin. Automobil převážel propanbutanové a acetylenové láhve. Vozidlo projelo tunel Valík směrem na Rozvadov, když mu, podle slov řidiče, praskla levá přední pneumatika. Řidiči se strhlo řízení přes svodidla do protisměru, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Při manévru se poškodila zadní část nákladního auta, které projíždělo v protisměru. Žádný další automobil při nehodě poškozen nebyl. Řidič stihl včas vyskočit z auta ještě před tím, než začalo hořet. Při požáru bylo slyšet několik výbuchů, pravděpodobně PB lahví.

 

Když na místo dorazili hasiči, byl požár v plném rozvoji a právě zaznívaly výbuchy. Hasiči k místu přistupovali velmi opatrně a také hašení probíhalo v bezpečné vzdálenosti a za betonovými dálničními zábranami. K místu události byla zřízena dálková doprava vody z retenčních nádrží u tunelu Valík. Když se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu, soustředili se na palivovou nádrž, kde hořela nafta a také na ochlazování lahví s acetylenem. Právě ochlazování acetylenových lahví bude probíhat ještě několik hodin. Až bude místo bezpečné, budou moci událost vyšetřit policisté a bude možné odstranit následky nehody z vozovky. Podle současných odhadů se může otevření dálnice protáhnout až do pozdních nočních hodin.

 

Zasahující jednotky:
HZS Plzeň-Slovany
HZS Plzeň-střed
HZS Plzeň-Košutka
HZS Přeštice
HZS Nýřany
JSDH Štěnovice
JSDH Litice
JSDH Nýřany




Dále by Vás v této kategorii mohly zajímat tyto články:

Požár rodinného domu v Červeném Hrádku (kpt. Mgr. Blanka Rauscherová)

Požár novostavby ve Stodu (por. Mgr. Pavla Jakoubková)

Požár historické roubenky v Rabštejně nad Střelou způsobila svíčka (por. Mgr. Pavla Jakoubková)


Kupujete-li PHP pro účel kolaudace, nezapomeňte objednat i kontrolu provozuschopnosti. Klikněte zde!