Podrobně o dopravě po kliknutí zde.

BLOG


Velký požár mlýna na Tachovsku

Autor: Mgr. Blanka Nechvátalová    |   Kategorie: Zásahy HZS PK (zdroj:www.hzscr.cz)


Čtyři hasičské jednotky likvidovaly od půlnoci do ranních hodin velký požár bývalého mlýna ve Stráži na Tachovsku. Plameny zcela zničily jednu část objektu, škody byly vyčísleny na půl milionu korun.


Půlmilionovou škodu napáchal požár bývalého mlýna ve Stráži na Tachovsku

poz_straz.jpg   
Další fotografie zde.

 

V pátek 18. února 2011 byl dvě minuty po půlnoci oznámen požár bývalého mlýna v obci Stráž na Tachovsku. Na místo byli vysláni profesionální i dobrovolní hasiči, při jejichž příjezdu byla část objektu i se střechou zcela v plamenech.

 

Objekt byl rozdělen na obytnou část a bývalou mlýnici, která byla propojena s kotelnou. V mlýnici bylo uskladněno palivové dříví a starý dřevěný nábytek. Požár vzniknul v kotelně odlétnutím jiskry, která způsobila vznícení hořlavých materiálů v blízkosti kotle. Oheň se rychle rozšířil do mlýnice, kde se požárem propadlo vestavěné dřevěné patro a také spodní podlaha až do sklepa. Vzhledem k nebezpečí úrazu pro zasahující hasiče bylo nutné provádět hašení z vně objektu a z výšky z přistavené automobilové plošiny.

 

Hasiči dostávali plameny téměř dvě hodiny pod kontrolu, do 4:18 prováděli dohašovací a likvidační práce. Na místě dále zůstala místní dobrovolná jednotka k provádění dohledu nad požářištěm. Během ranních hodin došlo znovu k zahoření trámu a hasiči prováděli dohašení doutnajících dřevěných částí objektu.

 

Příčinou vzniku požáru je odlétnutá jiskra na hořlavý materiál, který nebyl uložen v dostatečně bezpečné vzdálenosti od kotle. Škody byly předběžně vyčísleny na 500 tisíc korun. 

 

Zasahující jednotky:

HZS Tachov
JSDH Stráž
JSDH Bor
JSDH Přimda




Dále by Vás v této kategorii mohly zajímat tyto články:

Požár rodinného domu v Červeném Hrádku (kpt. Mgr. Blanka Rauscherová)

Požár novostavby ve Stodu (por. Mgr. Pavla Jakoubková)

Požár historické roubenky v Rabštejně nad Střelou způsobila svíčka (por. Mgr. Pavla Jakoubková)


Kupujete-li PHP pro účel kolaudace, nezapomeňte objednat i kontrolu provozuschopnosti. Klikněte zde!